Lidl heeft de BLK3* (Beter Leven Keurmerk) Kaas verkozen tot biologische kaas 2023. Onze leden Willem Courtz en Wicher Hoeve leveren de melk voor deze kaas en hebben op deze manier een 'steentje' bijgedragen aan het succes door te voldoen aan de eisen voor het BLK voor de weidevogelbescherming

 

Het Collectief Noord West Overijssel heeft een bord gemaakt dat geplaatst wordt bij alle boeren die een beheerovereenkomst hebben afgesloten en een inspanning leveren aan bescherming van weidevogels.

Het eerste gruttonest in het Staphorsterveld van 2021, gevonden door Gerrit Barneveld, vrijwilliger bij de Vereniging, op 3 april. Waarschijnlijk ook het eerste gruttonest in Overijssel!

Het eerste wulpennest van Nederland in 2021 is op 20 maart in het Staphorsterveld gevonden door een agrariër, de heer Ben van den Brandhof. Hij zag de vogel vanuit huis bij zijn buurman op het nest zitten!

Inmiddels zijn er meerdere wulpennesten gevonden, door boeren en natuurlijk door de vrijwillige weidevogelbeschermers. De  teller staat per 10 april op 19 wulpenlegsels.

Vanaf medio maart worden er volop kievitsnesten gevonden. Hiernaast het eerste resultaat, gefotografeerd door Henk Winkelaar op 10 april.